12 Disember 2008


Apa Kata Dunia??
Apa kata dunia?? ... Membuka minda ke arah senario buana yang agak kurang stabil. Apa kata dunia? Mengapa ya?? Sedarkah kita..berkurun lamanya aman tiada menyapa malah gelodak api yang menghujani sesetengah dunia sebelah sana..
Keamanan yang dicari..Keamanan yang ditagih..Keamanan yang dimahukan..kenapa mereka ini harus dihukum dengan panahan ego kezaliman sesetengah pihak.. Itu baru di negara orang... Dunia memang tidak henti-henti berkata..
Syukur..senario sebegini tidak kita hadapi di sini..
Apa kata kita renungkan APA KATA DUNIA..

..Daku Bertatih..

Daku Bertatih..Mungkin inilah ayat pertama yang ku luahkan dalam penulisan daku yang buat julung-julung kalinya ini..


Buat teman-temanku, memang tradisi..pantun penghias laman indah MegaKirana ku iniIndah pulasan tepian kali,

Patah dahannya timpa angsana,

Salam dihulur sebagai penyeri,

Madah bicara diatur hendaknyaDaku bertatih..Terima kasih kepada yang telah mengajarku erti semua ini..Erti coretan hati dalam sebuah lembaran maya yang mungkin tiada penghujungnya..Daku mengukir sebuah kisah pertama dalam mengharungi onak kehidupan duniawi ini..


Daku bertatih..Bermulalah disini daku bertapak..Memulakan sebuah cerita indah dan ingin berkongsi seandainya ada yang bisa ku sampaikan..Hanya dari ketikan jari-jemariku bisa meluahkan apa yang terbuku dalam benak akal dikirku..


Daku Bertatih..itulah coretan pertamaku
Daku Bertatih..itulah harapan yang terdukung dibahuku
Semoga anda bertemankan kisah yang terindah dalam irama ku impikan bintang yang menyinar seterusnya terus mengimpikan impian yang terus berlegar dalam anganan yang tiada bertepi..
Renungkanlah..
DAKU BERTATIH...