13 Disember 2008

Memori KL sambungan...

Inilah Istana Budaya..
Kami sempat ke tayangan teater muzikal IMPAK MAKSIMA..boleh tahan..pentas bertaraf antarabangsa..kalau pembaca nak tahu..Istana Budaya merupakan antara 10 pentas terbaik didunia setanding dengan Royal Albert Hall London. Tahniah Istana Budaya..emm mesti syok kan kalau dapat mempersembahkan hasil seni drama kat sini..ermm

Kenangan di perkarangan Parlimen Malaysia..kami berpeluang melihat sendiri persidangan di Dewan Rakyat..pengalaman yang tidak dapat dilupakan..bertemu sendiri dengan wakil2 rakyat..jemaah menteri di Parlimen ini..


Kami bersiap sedia untuk berangkat ke Parlimen..wah! Segak2 nampak haha 'perasan lebih ni' hehe..macam inilah baru terserlah karismanya..bagus2...

Sepetang di sekitar Padang Merdeka, Kuala Lumpur..ermm senyum semuanya..riang terpancar dihati walaupun dihimpit kepenatan yang amat...almaklumlah..Sekilas Coretan Memori KL 18-22 November 2008

Puspa kemboja mekar dilaman
Harum mewangi dipagi hari
Memori indah mengukir kenangan
Dilaman maya ingin dikongsi.Assalamualaikum wbt kepada sekalian rakan pembaca blog MEGAKIRANA ini, disini saya ingin berkongsi kenangan dalam rangka lawatan rombongan IPTAR ke Kuala Lumpur pada 18 hingga 22 November 2008 yang lepas.


Seramai 30 orang peserta rombongan IPTAR mengadakan rangka lawatan penanda aras ke IP TEKNIK KL. Rombongan ini juga diiringi oleh 3 orang pensyarah. Segala kenangan di sini menjadi ingatan zaman-berzaman.


"Best ada jak kat ctok eh..ermm byk tempat leh pg eh..hehe IPTEK KL, Parlimen, Istana Budaya, Tugu Negara dan byk gik tpt lain rah KL tok.. yalah singkat gilak masa..ney gaya byk pengalaman ditimba kat tempat org tok"


"oh ya..sempat juak g kat PETROSAINS hehe..best!! terowong masa ya best da jak..hehe gayat eh..woit..PUTRAJAYA juak..boh lupak ermm..:)"


"ermm selamat tinggal KL..rasa nak g sia gik eh..tunggu lok kumpul $$ byk2 hehe"
Khas buat tatapan pembaca blog MegaKirana...Memori yang sempat dirakamkan..


Inilah pesawat yg kami naiki ke KL hehe..A320-200 such a huge plane..hehe..tgh nunggu panggilan untuk masuk ke dlm pesawat..sempat ambil gambar untuk tatapan..


gelagat ber"posing" kat balai ketibaan KLIA..tengah menunggu bas persiaran..ermm panas lah..maintain senyum pok..

......bersambung......